Sarmalute in foi de stevie

de novembber in Porc, 19 Apr 2011 | 5027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de porc
  • 2 legaturi de stevie
  • o ceapa mare
  • marar si patrunjel verde
  • cimbru uscat
  • 4-5 linguri orez
  • sare si piper

sos:

  • o conserva de rosii
  • o bucatica de telina(radacina)
  • o ceapa
  • sare si piper
  • crengute de cimbru
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de stevie:

     Mararul, patrunjelul, ceapa, se toaca marunt si, impreuna cu orezul, carnea, cimbrul, sarea si piperul, se amesteca bine.

     Stevia se opareste in apa cu sare.

     Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de stevie, cu grija ca se rup usor. Frunzele ramase se pun pe fundul vasului si se indeasa bine sarmalutele :) Mi-au iesit 28 de sarmalute.

     Pentru sos se prajeste ceapa, se adauga telina data pe razatoare, sosul de rosii si se condimenteaza.

     Peste sarmalute se pun cateva crengute de cimbru, sosul si 1/2 cana de apa. Se baga la cuptor pentru 2-3 ore.

     Se servesc cu smantana. Sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti